Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Fluweelzachte wortelsoep met lenteuitjes uit de Auvergne

Fluweelzachte wortelsoep met lenteuitjes uit de Auvergne

Door: pwiggers

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 4 personen


25 gram roomboter
250 gram wortelen
100 gram uien
100 gram aardappelen
750 ml kippenbouillon (vegetariërs nemen groentebouilon)
1/8 ltr (125 ml) room of crème fraîche
3 lenteuitjes (of volgens recept een bosje bieslook)
zout,peper
1/2 theelepel cayennepeper of meer naar smaak
paar druppels worcestersaus of maggi-aroma


Verder heb je nodig


Pan
staafmixer

Verrassend lekker soepje.
Verrassend lekker soepje.
Fluweelzachte wortelsoep met lenteuitjes uit de Auvergne
Fluweelzachte wortelsoep met lenteuitjes uit de Auvergne

Mijn man heeft graag elke dag een lekkere kop soep en ik vind het heel erg leuk om steeds met een andere soort soep op tafel te komen.
In mijn kookboekje "Chez L'Hirondelle, recepten en verhalen van een "table d'hôte" vond ik het recept van de fluweelzachte wortelsoep. Bij de soep werd vermeld dat gepureerde soepen karakteristiek zijn voor de Auvergne. Omdat geen bieslook in huis had (werd in het recept vermeld), heb ik gekozen voor lenteuitjes. Smaakte prima. Ook heb ik er nog wat extra kruiden zoals cayennepeper en wat worcestersauce aan toegevoegd. Verder het recept gevolgd. We vonden de soep een erg lekker voorafje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen; snij in blokjes.
Pel en snipper de uien.
Schil de wortelen; snij in blokjes.
Smelt de boter en voeg de aardappelen, uien en wortel toe.
Laat de groenten plm. 20 minuten zachtjes in de boter smoren zonder dat het kleurt (dus op een hele lage warmtebron).
Voeg de bouillon naar keuze toe en laat de soep nog een klein uurtje zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer tot hij helemaal glad is. Voeg de room of crème fraîche toe en breng de soep op smaak met zout, veel peper, cayennepeper en worcestersaus of maggi-aroma.

Snij de lentuitjes in hele smalle ringetjes of hak de bieslook fijn.
Roer de lenteuitjes of naar keuze de fijn gehakte bieslook op het laatste moment aan de soep toe.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker als voorgerecht maar ook heerlijk bij de lunch.

Bron

Kookboekje Chez L'Hirondelle van Heleen Oosterveld



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top