Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 5 personen


500 gram rundergehakt
3 el paneermeel
1 ei
bosje verse peterselie, fijngehakt
2 uien gesnipperd
2 tl Limburgse mosterd
2 klontjes roomboter
3 el natuurazijn
2 el Limburgse appelstroop
snufje nootmuskaat
2 plakken ontbijtkoek
Peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Pan, kom mes en Snijplank, braadpan

Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Smullen

Smullen
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Klaar om te starten

Klaar om te starten
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Gehakt gemengd

Gehakt gemengd
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Hup in de pan.

Hup in de pan.
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Foto van Bonapetit

Foto van Bonapetit
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders
Heerlijke Limburgse Gehaktballen Echt Anders

Toen ik dit recept op Bonapetit las was ik verkocht. Echt eens helemaal anders.Helaas  heb ik tot en met volgende week dinsdag het menu gepland en daarvoor de boodschappen al  in huis. Het zal dus pas woensdag worden eer we met deze ballen kunnen aanvallen. Natuurlijk komt er dan mijn eigen foto of foto's bij te staan. stroop, azijn, peperkoek zijn ingrediënten , die ook in het Limburgs Zoervleisj voorkomen en daar zijn we hier dol op. Zoervleisj en Knien in  't zoer.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Stoof 1 gesnipperde ui in een beetje olie of boter (gestoofde ui, smaakt veel lekkerder in gehakt). Laat afkoelen.
2.Meng het gehakt met de gestoofde uien, gehakte peterselie, snufje nootmuskaat, ei, paneermeel, 1 tl mosterd, peper en zout naar smaak. Maak ballen van ongeveer 5 cm.
3.Bak de gehaktballen in een klontje roomboter rondom. Haal uit de pan en leg op een bord. Verhit de pan met boter en bak de ander ui, blus met natuurazijn, voeg stroop, mosterd en 200 ml water toe. Doe de ballen erbij, verkruimel de ontbijtkoek en laat 20 minuten stoven.

En nu smullen maar!!!!

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met rode kool en patatjes

Bron

Bonapetit



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top