Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. " Snekje " voor het bekje.

" Snekje " voor het bekje.

Door: Keukensloofje47

  • Wereld, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 6 personen


260 gr havermout of havervlokken
150 gr ontpitte dadels
140 gr honing
120 gr noten en zaden
rasp van 1 flinke bio citroen
4 eetlepels water
4 eetlepels olie
2 eetlepels kaneel


Verder heb je nodig


Snijplank hakmes , kom, pannetje , spatel en Ovenschaal met bakpapier.

" Snekje " voor het bekje.


OF........
GEZOND HAVERMOUTREEPJE ( TUSSENDOORTJE ) MET 2 VARIATIES

Deze super gezonde mueslirepen zijn uitermate geschikt als ontbijt als je eens weinig tijd hebt, maar ook als tussendoortje is dit een ideale snack . Echt een fluitje van een cent om ze ff te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de dadels in kleine stukjes en hak de noten in grove stukken. Doe dan alle afgewogen ingrediënten , de kaneel en de citroenrasp in een kom.
Smelt de honing vloeibaar in een pannetje . Doe er dan de 4 eetlepels water en de 4 eetlepels olie bij en roer even goed door.
Stort de emulsie uit de pan bij de droge ingrediënten in de kom en roer alles even heel goed door elkaar.
Bekleed een ovenschaal of bakblik van circa 20 bij 20 cm met keukenpapier. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de schaal en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.
Zet 25 - 30 minuten in het midden van de oven . Haal na de baktijd uit de oven en maak insnijdingen in de plak zo groot als je de repen straks wilt snijden.
Laat dan helemaal afkoelen en snij dan de plak tot repen.
Geniet van dit heerlijk gezonde reepje.
Variatie 1
1 banaan, een snuf kaneel, 1 el citroensap, 75 gr havermout, 40 gr gedroogde cranberries, 40 gr pecannoten in kleine stukjes en een kneep honing naar smaak.
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Maal de banaan met een snufje kaneel en het citroensap in een Keukenmachine en fijn. Voeg er de andere ingrediënten aan toe de en maal kort mee zodat de noten en cranberries deze grof gehakt zijn. Voeg dan ook de honing toe. Haal de substantie uit de machine en roer er de havermout door. Bekleed een kleine bakvorm met wat bakpapier en voeg het mengsel toe en druk wat plat met een lepel. Bak het mueslimengsel ca 30 minuten in de oven. Snijd in stukken als het nog warm is en laat daarna helemaal afkoelen.
VARIATIE 2 Fruitreepjes
Gebruik het basisrecept zoals boven is beschreven, maar zorg ervoor , dat je de helft van de dadels vervangt door gedroogde abrikozen en gojibessen . Bovendien mag je noten/zaden mengsel wat gedroogde rozijnen en cranberries bevatten.
Kortom, je kunt met deze repen naar hartenlust variëren. Denk aan agavesiroop i.p.v honing . Voeg wat sesamzaad/maanzaad toe. Experimenteer met verschillende zaden en noten en ontdek zo je favo reep. Als je maar in de juiste verhouding van "droge " en "natte" ingrediënten in het oog houdt.

Tags, , , ,

Serveertip

Je kunt de reepjes apart invriezen. Bevroren meenemen naar je werk.... en als de tijd voor het tussendoortje is aangebroken..... is het reepje ontdooid en heerlijk vers om op te smullen.

Bron

Uit regio blad Quant magazine met eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top