Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Beef 'n Guinness pie

Beef 'n Guinness pie

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 4 personen


25 g roomboter
600 g stooflappen
2 uien
2 tenen knoflook
1 wortel
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
350 ml vleesfond
2 laurierblaadjes
330 ml Guinness bier
2 vastkokende aardappelen
2 takjes peterselie
5 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 snufje peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal
deegroller

Beef 'n Guinness pie
Beef 'n Guinness pie

Beef 'n Guinness pie is een lekker gerecht voor de wintermaanden om lekker bij op te warmen. Stoofvlees en bier is echt een heerlijke smaakcombinatie. Guinness bier kan je eventueel vervangen voor donker bier. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt in een Braadpan de boter. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. bruin aan.

2. Schep het vlees uit de pan. Fruit de ui, knoflook en wortel 3 min. in het bakvet.
3. Doe het vlees terug in de pan. Schep er de tomatenpuree door en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, de vleesfond en de laurierblaadjes toe. Schenk het bier langs de rand in de pan en breng aan de kook.

4. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Voeg na 1½ uur de aardappelblokjes en peterselie toe en breng op smaak met peper.

5. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Rol de deegplakjes uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede. Bestrijk de rand van de vorm dun met ei en leg het deeg over het stoofvlees. Druk het deeg goed aan. Rol met een deegroller over de ovenschaal om eventueel overhangend deeg eraf te halen. Dit kun je gebruiken om het deksel te versieren. Snijd in het midden een kruis zodat er een gat ontstaat waardoor de stoom kan ontsnappen. Bestrijk ook het deeg dun met het ei.

6. Bak de taart 25-30 min. in de voorverwarmde oven, tot het deegdeksel goudbruin en gaar is. Lekker met een frisse bladsalade met een kruidendressing.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Guinness bier kun je vervangen door abdij- of trappistenbier of donker bier.

1466091

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top