Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)

Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)

Door: wilmiewillemse

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 4 personen


- 800 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 6 bospeentjes
- 200 gram erwtjes (diepvries)
- 300 gram sperzieboontjes (of snijbonen)
- 4 aardappelen (vastkokend)
- 2 laurierblaadjes
- peterselie
- 1 tl paprikapoeder (bv. Pimenton de la Vera)
- 1 tl piri piri pasta (eventueel te vervangen door tabasco of sambal)
- 1 runderbouillonblok
- 1 glas droge witte wijn
- olijfolie
- peper en zout


Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)
Portugese stoofpot (Carne à Jardineira)

Heerlijk herfstig en winters gerecht. Deze stevige stoofpot vol tuingroentes (zoals erwtjes, worteltjes, boontjes) en rundvlees is een soort 'stew' vergelijkbaar met de beter bekende  Irish Stew en Boeuf Bougingnon. Niet zo beroemd maar daarom niet minder lekker.
Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van mijn zelfgemaakte Piri-piri-pasta je kunt deze eventueel ook vervangen door sambal of tabasco.

TIP: Je kunt dit ook met varkensvlees of kip bereiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij het vlees in dobbelsteentjes, verwarm wat olijfolie in een grote Braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Hak de knoflook en snipper de uien, voeg dit toe aan het vlees en bak het glazig.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder en de piri piri pasta toe (tabasco of sambal kan ook). Schep alles goed door elkaar.
- Doe na een paar minuten het blik tomaten (in stukjes gesneden) de laurierblaadjes en wat fijngesneden peterselie erbij. Schep weer alles door elkaar en laat het weer een paar minuten pruttelen.
- Voeg dan de wijn en het bouillon tablet erbij en voeg water uit de waterkoker toe tot het vlees onderstaat. Laat dit op een klein pitje zachtjes sudderen tot het vlees zacht is.
- Was en snijd in tussentijd de groenten en aardappelen en voeg deze samen met de erwtjes aan het geheel toe.
- Schep alles voorzichtig door elkaar en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

Tags, , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Bom apetite!
Lekker met grof boerenbrood erbij om te deppen en een frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top