Piri piri pasta
- Portugees, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 10-01-2019
Piri piri staat in Portugese barretjes en restaurantjes bijna altijd naast het zout en de peper op tafel.
Vaak tref je dan een flesje met saus of deze wat dikkere pasta aan, om je eigen gerecht mee op smaak te brengen. De droge kruiden (Piri-piri-kruidenmix) worden meestal gebruikt om het vlees mee te marineren en dan vervolgens te grillen.
TIP: Koop je rode pepers op de markt!
Bereidingswijze
- Hak de rode pepers in grove stukken en doe ze in een keukenmachine of blender.
- Voeg zout en azijn toe en maal het tot een gladde pasta.
- Doe de pasta in een jampot en giet er olie bij totdat de pasta onder staat.
- Deze pasta is in de koelkast in een afgesloten pot minsten 6 maanden houdbaar.
Bron
Portugal Tapas en zo/ in eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast
Laatste reacties
@pwiggers, leuk dat je deze hebt uitgeprobeerd Petra. Je kunt het in allerlei gerechten gebruiken om het een beetje pittiger te maken. Bedankt voor het bijplaatsen van je foto en voor je reacties. Groetjes van Wilmie _O_
Vanmiddag je piri piri pasta gemaakt. 3 kleine potjes mee gevuld. Nu komt het proeven.
Neem ik graag mee. Niet moeilijk en goed te bewaren. Dank je wel Wilmie.