Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stamppot spitskool met tomaat en roomkaas beetje Italiaans

Stamppot spitskool met tomaat en roomkaas beetje Italiaans

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 2 personen


600 gram kruimig kokende aardappelen
1,5 = 1 ½ dl melk
20 gram boter
peper, zout, nootmuskaat

300 tot 350 gram gesneden spitskool
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
½ dl. groentebouillon van tablet (klein stukje in kopje warm water)
½ eetlepel tomatenpuree (is te koop in tubes dus gemakkelijk te doseren)
2 theelepels gedroogde oregano
3 (Roma) tomaten, zonder pitjes, in reepjes gesneden
75 gram roomkaas


Verder heb je nodig


Pan voor de aardappelen
aardappelstamper
wok voor de groenten

Heerlijke stamppot met tomaat en roomkaas; lekker met sucadelapjes
Heerlijke stamppot met tomaat en roomkaas; lekker met sucadelapjes

Een lekkere stamppot gaat er altijd in. En zeker deze - beetje Italiaanse stamppot met de zachte smaak van de roomkaas en de tomatenreepjes.
Mijn sucadelapjes smaakten er heerlijk bij,

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en laat ze goed droogstomen.
Maak hiervan met behulp van een aardappelstamper een grove aardappelpuree met scheutje warme melk (1,5 dl) en 20 gram roomboter. Roer de roomkaas door de aardappelpuree en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Bak de tomatenpuree even mee. (1 minuut).
Voeg de spitskool, oregano en ½ dl. groentebouillon toe.
Roerbak de kool plm. 8 tot 10 minuten (het vocht zal dan grotendeels verdwenen zijn). . Voeg de tomatenreepjes toe. Meng alles goed door elkaar.
Roer het spitskoolmengsel door de aardappelpuree.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met mijn
Sukadelappen-nog-lekkerder-dan-oma-ze-maakte-ook-voor-de-slowcooker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top