Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Noedels met paksoi champignons paprika en gemarineerde filetreepjes

Noedels met paksoi champignons paprika en gemarineerde filetreepjes

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 2 personen


250 gram varkensfiletlapjes of hamlapjes
2 eetlepels arachideolie
1 stukje verse gemberwortel van plm. 2 cm.
100 gram champignons
1 kleine paksoi
3 lente-uitjes
½ rode paprika
125 gram eiermie (noedels)
Peper, zout
1 theeepel gemalen koriander
Marinade voor het vlees
1 eetlepel arachideolie
3 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse, dus geen ketjap)
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 theelepels sambal badjak (of meer of minder naar smaak)


Verder heb je nodig


Wokshaaltje voor de marinade

Lekker wokken met veel groenten
Lekker wokken met veel groenten

De eerste keer dat ik paksoi in een gerecht gebruik en we vonden het beiden (mijn man en ik) heerlijk. Lekker knapperig, snel klaar.
Smaakt heerlijk in Oosterse gerechten.
De varkensfiletreepjes (of hamlappen) moeten minimaal 30 minuten marineren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in smalle reepjes. Roer 1 eetlepel arachideolie, de sojasaus, knoflook en sambal door elkaar en laat het vlees hierin minimaal 30 minuten marineren.
Laat het vlees goed uitlekken, maar bewaar de marinade.

Was de paksoi en snij in smalle reepjes.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Maak de paprika schoon en snij in stukjes.
Was de lente-uitjes en snij in ringetjes.

Kook de eier-mie (noedels) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Spoel koud af om verder garen te oorkomen.
Snij de mie eventueel wat kleiner, dat eet gemakkelijker.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het stukje gemberwortel plm. 2 minuten en haal uit de pan (wordt niet meer gebruikt).
Bak in gemberolie de reepjes vlees op een hoge warmtebron heel snel om en om bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet ze apart.
Bak in het overgebleven vet even de gemalen koriander (1 minuut) en voeg dan de champignons toe. Bak de champignons onder voortdurend omscheppen lichtbruin.
Doe de lente-uitjes, paprika en reepjes paksoi erbij en bak deze plm. 3 minuten mee.
Voeg de overgebleven marinade, de noedels en het vlees toe.
Maak alles op smaak met peper en zout.
Proef en doe er eventueel nog wat sojasaus en sambal bij.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Ook lekker met reepjes tomaat en wat taugé.
In plaats van varkensvlees is kipfilet ook lekker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top