Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Schnitzel
  6. Voorjaarsstamppot met spinazie, tomaat en schnitzel

Voorjaarsstamppot met spinazie, tomaat en schnitzel

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 4 personen


1500 g kruimige aardappelen
30 g Italiaanse noten- en pittenmix
500 g cocktail-trostomaten
40 g roomboter
4 gepaneerde schnitzels
400 g gewassen spinazie
1 snufje peper
150 ml heet water


Verder heb je nodig


Pureestamper

Voorjaarsstampot met spinazie, tomaat en schnitzel
Voorjaarsstampot met spinazie, tomaat en schnitzel

Voorjaarsstamppot met spinazie en tomaat is gemakkelijk zelf te maken en superlekker. Heerlijk om te serveren met gepaneerde schnitzels. Dit recept moet je geprobeerd hebben!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Rooster in een droge Koekenpan de Italiaanse mix lichtbruin en schud op een bord. Snijd de tomaten elk in 6 partjes.

2. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de schnitzels in 8-10 min. aan beide kanten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm.

3. Schenk het hete water in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.

4. Giet de aardappelen af en vang 200 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep in 3 porties de spinazie erdoor. Voeg voldoende kookvocht toe tot een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met peper.

5. Schep de tomaten door de stamppot en schep op 4 borden. Bestrooi de stamppot met de Italiaanse mix. Leg de schnitzels erbij en serveer met de jus.

Tags, , , , ,

Serveertip

Bak de resterende schnitzel uit de verpakking meteen mee. Reepjes schnitzel zijn de volgende dag lekker in een lunchsalade of op een broodje.

1466071

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top