Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Baharat

Baharat

Door: marcdepester

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-01-2019

Ingrediënten 4 personen


4 theelepels paprikapoeder
3 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
3 theelepels koriander
2 theelepels komijnf
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel kardemon


Verder heb je nodig


Vijzel

Baharat
Baharat

Bharat is een Arabisch woord voor kruid of specerij. Met Baharat bedoelen we een melange van kruiden die in het Midden-Oosten gebruikt wordt. Baharat wordt vooral gebruikt voor vlees- en visgerechten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn.
Voeg nu het paneermeel toe.
Bewaar de kruidenmix in een afgesloten pot of, beter nog, gebruik ze meteen.

Tags

Bron

Kruidenmix



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top