1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. He­te blik­sem­kro­ket­jes

He­te blik­sem­kro­ket­jes

Door: marcdepester

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2019

Ingrediënten 4 personen



125 g magere gerookte spekreepjes
2 friszoete appels (bijv. elstar)
20 g roomboter
4 eieren
450 g aardappelpuree met boter (schaal, koelvers)
1 l frituurolie
2 el bloem
80 g panko (Japans broodkruim)
4 el srirachasaus


He­te blik­sem­kro­ket­jes
He­te blik­sem­kro­ket­jes

Nu al je favoriete snack: de hete bliksemkroket. Het beste uit stamppot- en snackland in één. Maak €m extra heet door te dippen in srirachasaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spekjes bakken en appels in blokjes snijden :
-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Boen de appels schoon. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Mengsel van hete bliksem maken :
-Smelt de roomboter in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de appelblokjes 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
-Splits 2 eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Meng de eierdooiers, appel en spekjes door de aardappelpuree.

Kroketten frituren :
-Vorm met natte handen 16 kroketjes (van ca. 8 x 3 cm) van de puree. Leg ze 30 min. in de vriezer om op te stijven.
-Verhit de frituurolie tot 180 °C.
- Klop de rest van de eieren los in een diep bord, doe de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde bord.
-Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
-Frituur ze in ca 3 min. goudbruin en gaar. Serveer de srirachasaus apart erbij.
deel

Tags

Bron

AH



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top