Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pompoen
  6. Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Door: LisaenMenno

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2019

Ingrediënten 2 personen


1 flespompoen
1 theelepel kaneel
90 ml olijfolie
50 gr koriander, blaadjes en takjes
1 teen knoflook, fijngehakt
20 gr pompoenpitten
20 gr griekse yoghurt
1,5 theelepel sriracha saus
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Oven
blender


Ik heb dit laatst gegeten bij een vriendin, erg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 220 graden Celsius

Snijd de pompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd de vrucht in 2cm dikke parten van ca. 7 cm lengte. Je kunt de schil laten zitten.
Meng de kaneel, 2 eetlepels olijfolie, ¾ theelepel zout en een royale hoeveelheid zwarte peper. Meng dit met de pompoen en zorg dat de pompoen met een dun laagje bedekt is.
Leg de stukken op een bakplaat (of meerdere bakplaten) en rooster ze gedurende 35-40 minuten (tot ze gaar zijn en de bovenkant begint de kleuren). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Kruidensaus: doe de koriander, knoflook, 4 eetlepels olie en zout in een Blender. Pureer tot een pasta.

Zet de oven op 180 graden. Rooster de pompoenpitten gedurende 6-8 minuten in de oven. Het vliesje kan openbarsten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Roer de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel de yoghurt erover, gevolgd door de kruidenpuree. Bestrooi met de pompoenpitten en eventueel nog wat korianderblaadjes.

Tags, ,

Serveertip

Lekker met merguez worstjes

Bron

Via een vriendin



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top