1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pie gevuld met hacheevlees van Herman de Blijker

Pie gevuld met hacheevlees van Herman de Blijker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de PIE
200 gr bloem
250 gr boter
snufje zout
100 ml koud water
1 ei

VOOR DE hachee
ARACHIDEOLIE
150 GR BOTER
1 KILO DOORREGEN SUDDERLAPPEN, IN BLOKJES GESNEDEN.
ZOUT EN ZWARTE PEPER UIT DE MOLEN
2 RODE UIEN, IN MAANTJES GESNEDEN
3 TENEN KNOFLOOK, FIJNGEHAKT
20 GR BLOEM
750 ML RODE WIJN
3 FLINKE TOMATEN, IN STUKKEN GESNEDEN
500 ML RUNDERBOUILLON
8 GEKOOKTE AARDAPPELS
2 SJALOT, FIJNGESNEDEN
1/2 BOS PLATTE PETERSELIE.


Verder heb je nodig


Pan


Een mooi en lekker recept van Herman de Blijker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

DE HACHEE:
Verhit in een Braadpan wat olie en de boter. Voeg als de boter begint te schuimen het vlees toe en geef het op middelhoog vuur aan alle kanten een kleur. Voeg wat zout en peper toe.
Haal het vlees uit de pan, maar laat de boter in de pan zitten.
Zet de uit en de knoflook in de pan aan.
Voeg de bloem toe en laat op middelhoog vuur in een minuut licht garen, maar niet kleuren.
Blus af met rode wijn. Breng aan de kook en blijf goed roeren.
Voeg het vlees, de tomaten en de buillon toe. Zorg dat het vlees goed onder blijft staan, voeg eventueel wat vocht (runderbouillon) toe.
Doe een deksel op de pan en laat het vlees minimaal 3 uur stoven.
Is de hachee klaar, serveer dan met gekookte aardappels, fijngesneden sjalot en peterselie.


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediƫnten VOOR DE PIE in een kom of op een werkvlak
Kneed het deeg met de handen. Het wordt een nat deeg, dus voeg geen extra bloem bij.
Rol het deeg uit tot een plak. Bekleed er een pie-vorm mee en snijd het overtollige deeg af.
Verdeel de hachee over het deeg in de vorm en dek af met de overgebleven deeg.
Rol een kokertje van vetvrij papier. Maak een gaatje i het deeg en schuif het kokertje erin. Zo kan de stoom ontsnappen, wat voorkomt dat de binnenkant te nat wordt.
Ze de pie 30 minuten in de oven.

Bron

Herman de Blijker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top