Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tomatensoep
  6. Toscaanse Tomatensoep van mijn vriendin

Toscaanse Tomatensoep van mijn vriendin

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2019

Ingrediënten 6 personen


2 dikke teen knoflook geperst
1 dikke ui gesnipperd
1 rode paprika zonder zaad en zaadlijsten in stukjes
4 stengels bleekselderij
500 gr tomaten ontveld en in stukken gesneden
ruim 1 liter kippenbouillon van 2 blokjes
2 el olijfolie
peper en zout
1 tl tijm ,oregano en basilicum
1 tl suiker


Verder heb je nodig


Soeppan. mes, snijplank

Toscaanse Tomatensoep van mijn vriendin
Toscaanse Tomatensoep van mijn vriendin

Dit is de ultieme lievelingsoep van mijn jongste kleindochter. En..... laten we eerlijk zijn, deze soep zit boordevol gezonde groentjes, waar ze goed op kunnen groeien. Ook heerlijk voor ons volwassenen. De begeleidende foto is niet geweldig, .... maar een volgende keer deze soep gemaakt , komt hopelijk een betere.( Als ik eraan denk)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie in de pan en de ui en de knoflook zachtjes fruiten.
Natuurlijk staan de andere ingrediënten al mise en place, zodat je lekker aan het kokkerellen kunt blijven.
Als de uitjes met de knoflook al heerlijk geuren en glazig zijn , kwak je alle overige groenten zonder pardon gewoon in de pan bij die lekkere uitjes.
De in stukjes gesneden tomaat, bleekselderij en de paprikablokjes bedoel ik dus. Dan laat je het geheel een kwartiertje met elkaar lekker in die pan pruttelen.
Voeg daarna de basilicum,tijm , oregano en de suiker toe met de ruim 1 liter hete bouillon .
Laat dit geheel weer een 15 minuutjes pruttelen.
Proef... en kruid af met peper en zout uit de molen en eventueel nog wat tijbaor ( tijm basilicum en oregano)
Best wel jammer, dat je de ultieme smaak van deze soep niet op papier kunt zetten.
Enfin die smaak is voor iedereen anders dus..... wel ff proeven
en eventueel nog wat bovengenoemde kruiden toevoegen.
Serveer de soep heet in kommen met een paar achtergehouden selderijblaadjes ter garnering. ( hoeft niet natuurlijk, maar het maakt het geheel wel af.
Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade.
Geniet ervan !!

Tags, , ,

Bron

Van een vriendin gekregen.Eigen tekst en foto.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top