Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Crunchy wrappuntjes met kruidige gehaktvulling

Crunchy wrappuntjes met kruidige gehaktvulling

Door: Jvslooten

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 wraps
100 gram rundergehakt
1 blokje diepvriesspinazie
¼ paprika
¼ ui
1 jalapeno
3 biscuits
2 eieren
peper
paprikapoeder
koriander
ketjap manis


Verder heb je nodig


Frituurpan

Crunchy wrappuntjes met kruidige gehaktvulling
Crunchy wrappuntjes met kruidige gehaktvulling

Geinspireerd door een eerlijke amuse in een bourgondisch restaurant besloot ik dit recept te ontwikkelen. Met slechts enkele ingrediënten tover je in een handomdraai een heerlijk voorgerecht op tafel!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de gehakt in een kom en voeg een half ei toe. Snij de paprika, ui en jalapeno fijn en voeg toe aan de gehakt. Laat het spinazieblokje ontdooien en voeg eveneens aan het mengsel toe. Verkruimel een van de biscuits boven de kom. Voeg als laatste een scheutje ketjap toe en een snufje koriander. Meng het geheel goed door elkaar en laat even rusten.

Knip of snijd de wraps ieder in vier kwarten. Verwarm ondertussen de frituurpan voor op 170 graden. Verkruimel de resterende 2 biscuits boven een bord en voeg royaal peper en paprikapoeder toe. Kluts op een ander bord het resterende anderhalve ei.

Verdeel het gehaktmengsel in acht kleine bolletjes. Vouw steeds een bolletje in een wrappuntje zoals op de afbeelding en strijk deze door het ei. Haal de wraphapjes vervolgens door het paneer.

Bak de hapjes in de inmiddels warme frituurpan in ca. 6 minuten goudbruin. indien je geen frituurpan hebt kun je ze ook in een Hapjespan in voldoende olie gaar bakken. Let goed op dat de temperatuur niet te hoog wordt om te voorkomen dat het paneerlaagje te donker wordt.

Enjoy!

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jvslooten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top