Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

    Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

    Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
72 g Saitaku mix voor miso soup
150 ml kraanwater
4 middelgrote eieren
300 g gesneden witte kool
6 salade-uien
50 g ketchup
1 el ketjap
1 el donkere basterdsuiker
1 el mirin
400 g paddestoelenmelange
3 el arachideolie
1 el Saitaku ingelegde gember
2 el mayonaise
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
-Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe.
-Roer met een garde tot een glad beslag.
-Meng de witte kool door het beslag.
-Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.
-Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit.
-Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes.
-Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar.
-Breng op smaak met 1 el saus uit de steelpan.
-Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
-Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.
-Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip: Lekker met 2 el fijngehakte wasabibollen.
Serveertip: Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten