Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Door: marcdepester

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2019

Ingrediënten 4 personen


100 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
72 g Saitaku mix voor miso soup
150 ml kraanwater
4 middelgrote eieren
300 g gesneden witte kool
6 salade-uien
50 g ketchup
1 el ketjap
1 el donkere basterdsuiker
1 el mirin
400 g paddestoelenmelange
3 el arachideolie
1 el Saitaku ingelegde gember
2 el mayonaise


Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)
Ja­pan­se groen­te­pan­nen­koek met pad­den­stoe­len (oko­no­miy­a­ki)

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek waar je alle kanten mee op kunt: probeer 'm eens met paddenstoelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
-Voeg de misobouillon, koud water, eieren en eventueel zout toe.
-Roer met een garde tot een glad beslag.
-Meng de witte kool door het beslag.
-Snijd de salade-ui in ringetjes. Voeg het witte deel van de gesneden uitjes toe aan het beslag, houd de groene uiringetjes achter.
-Doe de ketchup, ketjap, basterdsuiker en mirin in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. doorkoken op laag vuur en zet het vuur uit.
-Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes.
-Verhit " van de olie in een wok en roerbak ze in 5-6 min. gaar.
-Breng op smaak met 1 el saus uit de steelpan.
-Verhit ondertussen in 2 koekenpannen elk een ½ el olie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
-Houd warm op een bord onder een deksel (of in een voorverwarmde oven). Bak met de rest van de olie en het beslag nog 2 pannenkoeken.
-Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de sushigember, groene uiringetjes en gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de saus uit de steelpan en besmeer met de mayonaise.

Tags

Serveertip

Combinatietip: Lekker met 2 el fijngehakte wasabibollen.
Serveertip: Houd je van pittig, serveer dan met extra srirachasaus.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top