1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en

Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en

Door: marcdepester

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2019

Ingrediënten 4 personen


1¼ kg kruimige aardappel
500 g hutspotgroenten
300 g gesneden boerenkool
1½ ml kraanwater
300 g rode uien
1 el milde olijfolie
4 varkensfiletlapjes à la minute naturel
2 tl Euroma Hollandse kruiden stoof


Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en
Boe­ren­huts­pot met fi­let­lap­jes en ge­bak­ken ui­en

Het ultieme gezonde wintergerecht: boerenkool én hutsspot in één stamppot!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan.
-Voeg de hutspotgroenten, boerenkool en het water toe.
-Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.
-Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur.
-Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden.
- Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.
-Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op.
-Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot.
-Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop.
-Voeg 50 ml water (per 4 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door.
-Schep de gebakken uien over het vlees en serveer.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top