Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Koekjes
  6. Wortel koekjes met veldbonen (meel)

Wortel koekjes met veldbonen (meel)

Door: flepsmulweb

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2019

Ingrediënten 2 personen


- 400 gram wortels
- 100 gram veldbonen fijn gemalen (tuinbonen als je geen veldbonen hebt)
- 3 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel suiker of honing of jam
- 2-3 teentjes knoflook
- Peper, paprikapoeder, zout
- Olie


Verder heb je nodig


Koekenpan
koffiemolen
groenterasp

Wortel koekjes met veldbonen (meel)
Wortel koekjes met veldbonen (meel)

Uit eigen tuin en op basis van de maiskoekjes die we regelmatig eten bij een indiche rijsttafel kwam ik op het idee om deze "Nederlandse" wortelkoekjes te gaan maken, enige malen proberen, afstemmen, proeven,  iets aanpassen  en nogmaals proeven heeft geleid tot deze variant, die wij heerlijk vinden zeker met biologische, ecologisch groente uit eigen moestuin

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maal de veldbonen in een Keukenmachine, koffiemolen tot €fíjn€ meel
- Rasp de wortels in dunne reepjes
- Pers de knoflookteentjes me een knoflookpers fijn
- Meng de eieren, paneermeel, suiker, knoflook, peper, paprikapoeder en zout in een bak tezamen
- Voeg het veldbonenmeel, de wortels toe en meng dit tot en homogeen geheel
- Zet een koekenpan met een laagje olie op een medium, hoog vuur (circa 160 graden) en bak 5-6 koekjes met twee eetlepels gevormd in circa 3 minuten per kant goudbruin
- Neem de koekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tags, , ,

Serveertip

Wij eten dit regelmatig bij maaltijdsoep of als voorafje of bijgerecht
Heb je geen Veldbonen(heel rijk aan eiwitten), ze worden ook wel duivenbonen genoemd dan kun je ook gedroogde tuinbonen gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top