Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink

Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink

Door: Keukensloofje47

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2019

Ingrediënten 4 personen


NGREDIËNTEN
4
peper en zout
3 el sherry
1 groene paprika in stukjes
1 flinke ui in stukken
2 schijven ananas
4 wortels in plakjes
400 gr hamlap in reepjes
1 el suiker
3 el azijn
1 el sojasaus
3 el ketchup
150 ml water
1 teen knoflook
1 el donkere sojasaus
3 el maizena
1 ei
1 el bloem


Verder heb je nodig


Wok, kom, knoflookpers, mes en snijplank

Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink
Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink
Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink

Wortel, ui, paprika en de reepjes in het papje

Wortel, ui, paprika en de reepjes in het papje
Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink

De reepjes hamlap aan het uitlekken en de saus nog zonder water.

De reepjes hamlap aan het uitlekken en de saus nog zonder water.
Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink
Het spel van zoet en zuur van Felix Wilbrink

Volgens Felix Wilbrink van de Telegraaf, zou je eigenlijk NIET aan dit recept moeten beginnen. Want... eens gemaakt, kom je er niet meer van af. En ik moet zeggen... "Hij heeft gelijk". Ik maakte het nu al de tweede keer in 14 dagen en weet zeker, dat er meerdere keren zullen volgen. Verleden week maakte ik het exact volgens de wijze van Felix . Helaas staat bij zijn ingrediëntenlijst niet hoeveel suiker er toegevoegd moet worden. Ik hield het maar op één eetlepel en dat was voor onze smaak precies goed. Vandaag roerbakte ik het vlees zonder het beslag en voegde iets rode paprika toe. ( had ik over)
Citaat van Wilbrink:

Eigenlijk moet je hier helemaal niet aan beginnen. Om te beginnen vind ik persoonlijk fruit en vlees samen in een gerecht iets uit de middeleeuwen. Maar er is iets heel moois aan dit gerecht. Ananas zit precies tussen grens tussen zoet en zuur, het danst naar believen van de ene smaak naar de andere. En dan, wie goed naar de ingrediënten heeft gekeken weet het al, een zoetzure saus erbij. Een Chinees recept. En heb je dit eenmaal gemaakt, dan blijf je het maken, zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer het vlees in wat peper en zout en de sherry. Laat na een kwartier uitlekken. Roer de bloem met twee eetl van de maïzena en het ei tot een papje. Haal daar het vlees door tot het helemaal is bedekt. Maak de olie heet in een wok. Frituur het vlees tot er overal een mooi goudbruin korstje zit. Schep uit de pan en laat even uitlekken. Roerbak nu de wortel, paprika, ananas en ui en knijp er de knoflook door.
Meng ketchup, sojasaus, azijn, suiker en de rest van de maïzena en het water, giet bij de groente en laat even doorkoken tot een mooie saus. Overgiet het vlees met de groentesaus en dien op met rijst. Toch gedaan? Eigen schuld.

Tags, , , , , ,

Bron

Felix Wilbrink Telegraaf Eigen foto recept aangepast zoals beschreven bij de bereiding.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top