Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Smullen uit eigen inmaak deel 3 Atjar Tjampoer van groenteresten

Smullen uit eigen inmaak deel 3 Atjar Tjampoer van groenteresten

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2019

Ingrediënten 4 personen


1/4 courgette zaad eruit in plakjes en in vieren gedeeld
1/2 oranje paprika in reepjes
1/2 gele paprika in reepjes
1 rode peper zonder zaad en zaadlijsten in kleine stukjes
1 klein stuk witte kool in reepjes
1 witte ui in vieren en in boogjes
1 rode ui in vieren en in boogjes
1 winterpeen in plakjes en in vieren
2 teen knoflook geperst
1/2 el olijfolie
400 ml witte of bruine natuur azijn
100 gr witte suiker of rietsuiker
1 el kurkurma
2 tl zout
optie 2 laurierbladeren


Verder heb je nodig


Pan, schone potten vergiet of zeef.

Smullen uit eigen inmaak deel 3 Atjar Tjampoer van groenteresten
Smullen uit eigen inmaak deel 3 Atjar Tjampoer van groenteresten

Atjar betekent tafelzuur en Tjampoer staat voor groente. Zelf ben ik dol op tafelzuur en meestal staat er ook wel een aangebroken potje in de koelkast.
Schrik niet van de volle ingrediënten lijst. Je kunt voor dit tafelzuur alle groente gebruiken, die je wilt opwerken. Denk aan bloemkoolroosjes, peultjes of sperzieboontjes. Kortom alle groente die je lekker vindt. Minder verschillende groente kan ook. Maak gewoon jouw favo combi.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de knoflook zonder kleuren. Voeg eerst de harde groente soorten samen met de azijn, de kurkurma met laurier en zout toe aan de pan bij de knoflook. Voeg na een minuut of 4 de andere groente toe en laat een 10 tal minuten zachtjes pruttelen. Proef, of de groente voor jou de juiste gaarheid heeft. De atjar moet een bite hebben. Voeg dan in gedeeltes de suiker toe en proef totdat het juiste "zoet-zuurtje" voor jou bereikt is. Te zoet? Voeg wat azijn toe . Nog te zuur ?Voeg nog wat suiker toe.
Laat de atjar uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op.
Vul een gesteriliseerde pot met de atjar en schenk er het vocht over. Draai de deksel erop. Lang houdbaar. Heerlijk door een salade, op je boterham bij de lunch, maar vooral bij nasi of bami.

Tags, , , , ,

Serveertip

Zet schone pot en deksel een 20 minuten in een oven van 150 graden. laat ze daar staan tot gebruik. Perfect gesteriliseerde potten zonder moeite.

Bron

Ik heb er totaal geen idee meer van helaas. Eigen tekst en foto.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top