Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Door: marcdepester

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
350 ml tomato frito
250 g mascarpone
15 g verse basilicum


To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een Hapjespan.
-Snijd de knoflook fijn.
-Fruit de knoflook 1 min.
-Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
-Laat 5 min. zacht koken.
-Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af.
-Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering.
-Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.

Lekker met pasta en gehaktballetjes.

Tags

Serveertip

Bewaartip:
U kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top