1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Door: marcdepester

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
350 ml tomato frito
250 g mascarpone
15 g verse basilicum


To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus
To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een Hapjespan.
-Snijd de knoflook fijn.
-Fruit de knoflook 1 min.
-Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.
-Laat 5 min. zacht koken.
-Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af.
-Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering.
-Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.

Lekker met pasta en gehaktballetjes.

Tags

Serveertip

Bewaartip:
U kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top