Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Vegatarische Chilli uit Arizona

Vegatarische Chilli uit Arizona

Door: agroeninx

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2019

Ingrediënten 6 personen


2 eetlepels olijf olie
2 cups gram gele uien gesnipperd (2 cups)
1 cup gram groene paprika gesnipperd ( 1 cup)
½ cup bleekselderij gesnipperd ( ½ cup)
½ cup wortel/winterpeen gesnipperd ( ½ cup)
1 eetlepel jalapeño peper gehakt
250 gram kastanje champignons of Portobello champignons.
4 tenen knoflook gehakt

3 eetlepels tomatenpuree
1 ½ eetlepel chili poeder
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel oregano
½ theelepel gerookte paprika
¼ theelepel paprika poeder

1 blik ( 400 gram) tomaten
1 blik ( 400 gram) kidney bonen
Groentesap
2,5 dl bier
2 eetlepel soya saus

Topping:
120 gram pittige kaas gemalen
½ cup gesnipperde rode ui ( ½ cup)
¼ cup dl zure room ( ¼ cup)
Gepofte jalapeños pepers



Tijdens vakanties in het buitenland neem ik altijd de plaatselijke supermarkt tijdschriften mee. Zo ook in Arizona USA waar deze heerlijke chilli in beschreven stond. Ik heb zoveel mogelijk de Amerikaanse maten omgezet, met de oorspronkelijke maat tussen haakjes erachter. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm een gietijzeren pan en voeg de olie toe. Voeg de uien tot en met de gehakte knoflook en laat dit 10 minuten rustig smoren of totdat de vloeistof verdampt is en de groente begint te karameliseren.
2. Voeg de tomatenpuree en de volgend 5 ingrediënten (tot en met paprikapoeder)toe en laat die even 3 minuten garen onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de tomaten uit blik en de groentesap toe. Laat rustig 30 minuten sudderen.
3. Voeg het bier, soja saus en de kidney bonen toe en nog even 20 minuten sudderen

Serveren met de toppings apart.

Tags, , ,

Bron

Cooking Light October 2015



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agroeninx
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top