1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus

Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus

Door: jhcv

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2019

Ingrediënten 2 personen


400 gram vastkokende aardappels
250 gram zuurkool
1 appel
peper, zout
olijfolie
200 gram kipfilet
1 ui
1 knoflook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels crème fraîche
paar takjes peterselie


Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus
Zuurkoolrösti met kipreepjes en champignonsaus

.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil en rasp de aardappels. Spoel de zuurkool af. Rasp de appel.
2. Leg de zuurkool, appel en aardappels in het midden van een schone theedoek, maak er met de doek een bal van en knijp op deze manier zovele mogelijk vocht uit.
3. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
4. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en verspreid het mengsel egaal over de pan.
5. Bak de rösti circa 15 minuten. Keer om en bak nogmaals 10 minuten met de deksel op de pan.
6. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Borstel de champignons schoon en snijd in stukjes.
7. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
8. Voeg de champignons toe en bak circa 3 minuten mee.
9. Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg het vlees toe en bak circa 3 minuten.
10. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
11. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan het kipmengsel.
12. Snijd de rösti in stukken en verdeel over de borden.
13. Serveer met de kipreepjes in champignonsaus. Garneer met de peterselie.

Tags, , ,

Bron

Sandra Ysbrandy



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top