1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Rijst gamba schotel

Rijst gamba schotel

Door: Mmmkamphuis

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2019

Ingrediënten 4 personen


250 gr pandan rijst
1 blik knoflook tomaatblokjes
250 gr diepvries velderwten
400 gr knoflook wok-gamba's (garnalen)
2 stengels bleekselderij
2 tomaten
1 teentje knoflook
olijfolie
chili-vlokken / -poeder naar smaak



Ik houd van makkelijk  en lekker. Dit recept voldoet daar prima aan. Ik heb het gevonden op de AH website en enigzins aangepast vanwege intollerantie voor paprika.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst met tomatenblokjes, zout en 300 ml water aan de kook brengen en in 10 - 15 min. gaar koken. Bleekselderij en tomaten schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
In Braadpan de olie verhitten en de knoflook (geperst) toevoegen. Even laten bakken en daarna de bleekselderij toevoegen en 3 min. bakken. Garnalen toevoegen en bakken tot ze roze kleuren. Garnalen bestrooien met chili naar smaak en de tomatenstukjes toevoegen. Tuinerwten volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden. De rijst en het garnalen mengsel door elkaar scheppen. Rijstschotel met zout op smaak brengen en met erwtjes serveren.

Tags, ,

Serveertip

Meng zout en chili naar smaak door een bakje (125 ml) zure room en serveer dit bij de schotel.

Bron

Allerhande recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mmmkamphuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top