1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Broccoli
  6. Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2019

Ingrediënten 4 personen


4 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (4 cm)
2 serehstengel (citroengras) of 2 theelepel gedroogde sereh
3 gedroogde pepertjes
500 gram magere runderlappen
4 eetlepels olie
2 eetlepel ketjap manis
2 eetlepel vissaus
350 gram (zilvervlies)rijst
800 gram broccoli


Verder heb je nodig


Stoofpan mes snijplank kookpan


Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Het smakelijke eindresultaat

Het smakelijke eindresultaat
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

gember, gedroogde peper, knoflook en de saus

gember, gedroogde peper, knoflook en de saus
Vlees met de kruiden
Vlees met de kruiden
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Met gele wortel en 1/2 rood uitje i.p.v broccoli

Met gele wortel en 1/2 rood uitje i.p.v broccoli
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.
Thais gestoofd rundvlees met wortel (i.p.v. broccoli) en koriander

Foto van Wilmie Willemse

Foto van Wilmie Willemse
Thais gestoofd rundvlees

Foto van Wilmie Willemse

Foto van Wilmie Willemse
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Nu we morgen de Zwolsche stoof van Wilmie eten ben ik weer helemaal in de "ban" van stoofgerechten. Lekker een portie meer maken , invriezen en dan..... weinig werk na een vermoeiende , maar heel leuke oma oppasdag. Aan het water zal ik een rundvlees bouillonblok met minder zout toevoegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Pel de knoflook en hak de teentjes klein.
2. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
3. Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes.
4. Snijd het vlees in blokjes.
5. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
6. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
7. Giet er de ketjap, de vissaus en 200 ml kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.
8. Kook de (zilvervlies)rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
10. Verwijder de serehstengel uit het vlees. Geef de rijst en de broccoli er bij.

Serveertip

Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Bron

Voedingscentum. Recept was voor 2 personen. Aangepast voor 4



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top