Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Garnalen
  6. Grieks garnalen ovenpannetje met feta en tomaat

Grieks garnalen ovenpannetje met feta en tomaat

Door: Keukensloofje47

  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2019

Ingrediënten 4 personen


200 gr grote gepelde garnalen
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
4 tomaten ontveld in blokjes
100 gr feta verkruimeld
1 snuf gedroogde oregano
peper en zout uit de molen
4 ovenschaaltjes of mini pannetjes
olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaaltjes of mini pannetjes

Grieks garnalen ovenpannetje met feta en tomaat
Grieks garnalen ovenpannetje met feta en tomaat

Ik had geen juiste ovenschaaltjes. Of ze waren te groot of te klein voor dit gerecht, daarom koos ik de minipannetjes. Kwamen die ook weer eens de kast uit.
Er is een periode geweest, dat ik deze pannetjes geregeld gebruikte. Ik kocht eens 6 stuks voor een prikje bij Xenos. Het is zo leuk om aan tafel iedereen te zien smullen uit een eigen mini pannetje. En..... gerechtjes in deze pannetjes zijn goed voor te bereiden. Dan even de juiste  tijd in de oven en aan tafel.... en dan heb ik ondertussen even de tijd om met de gasten te genieten van een lekker glaasje.......

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en stoof de gesnipperde ui zacht. Pel ondertussen de tomaat en snij deze in blokjes. Voeg de tomaat en de gesnipperde knoflook toe en smoor alles tot een zachte saus en breng dit op smaak met de oregano en peper en zout uit de molen..
Wrijf 4 ovenschaaltjes in met olie en bedek de bodempjes met de helft van het tomatenprutje. Leg daarop de gepelde garnalen en top af met de rest van de saus. Verkruimel er de feta over. Laat 20 minuten in de oven garen en.... smullen maar.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer met toast

Bron

Uit de vrijdagskrant. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top