Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Romige gestoofde prei met Vadouvan

Romige gestoofde prei met Vadouvan

Door: wilmiewillemse

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2019

Ingrediënten 4 personen


- 3 st prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 gram roomboter
- 1 el Vadouvan (van Jonnie Boer)
- peper en zout
- 200 ml (kippen)bouillon
- 200 ml (kook)room
- optioneel: bieslook (of peterselie) om mee te garneren


Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan
Romige gestoofde prei met Vadouvan

Foto Keukensloofje47

Foto Keukensloofje47

Dit idee voor dit recept is eigenlijk ontstaan naar aanleiding van een reactie van een andere Smulwebber bij mijn Zwolsche-stoof-van-jonnie-boer (bedankt Roger).  Hij had bij zijn prei met Kerstmis ook gebruik gemaakt van Vadouvan. Vadouvan is een specerijenmengsel dat veelal gebruikt wordt in de Indiase keuken, ook wel beter bekend als Franse kerrie.
Nu heb ik al eerder een recept met prei en kerrie (Madras) geplaatst (Roerbak-prei-met-kerrie) wat ik overigens nog steeds regelmatig maak, maar deze keer wilde ik een keer een romige versie maken en zo is uiteindelijk dit recept ontstaan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook en gesnipperde ui.
- Voeg de in ringen gesneden prei toe en stoof dit ongeveer 5 minuutjes zachtjes mee.
- Voeg de Vadouvan, peper en zout toe en schep alles door elkaar.
- Voeg de bouillon en de room toe en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Als je een beetje bieslook (of peterselie) binnen handbereik hebt ziet het er mooi uit om hiermee te garneren.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Eigenlijk wel lekker bij elk vlees of visgerecht.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top