Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Portobello met Jacobs schelp

Portobello met Jacobs schelp

Door: miekehergardenposthuma089

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2019

Ingrediënten 2 personen


2 grote potobello's
2 jacobs schelpen.
100 gr noorse garnalen
200 gr jonge zachte sla.
Handje verse spinazie
50 gr parrano kaas geraspt
Wat olijfolie om de sla mee te bestuiven.


Verder heb je nodig


Oven


De oorsprong is Italiaans/Amerikaans. Ik vond het zo lekker dat ik het in een aangepaste vorm meenam naar huis.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Warm de oven op op 175 graden.
Neem een kleine oven schotel
Haal de steel uit de portobello's.
Doe in elke portobello 1 jacobs schelp.
Doe 3 blaadjes verse spinazie hierop.
Doe daar op de geraspte kaas.
Spray een beetje olijfolie hierop.
Doe het gerecht zo lang in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
Leg op een serveerschaaltje de sla in het rond.
Spray de sla met wat olijfolie.
Leg de portobello's in het midden en garneer met de noorse garnalen.

Tags

Serveertip

Het sap van de portobello's met de garnalen en de jacobsschelp en de kaas geeft aan de sla een heerlijke smaak.

Bron

Italiaanse buren van mijn zoon.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekehergardenposthuma089
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top