1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Speculaasstoof

Speculaasstoof

Door: hildameisters

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2019

Ingrediënten 6 personen


1 kg. runderlappen of sucadelappen.
1,5 tl speculaaskruiden
30 gr. roomboter
125 gr gerookt ontbijtspek (spekblokjes)
2 uien
250 gr. kastanjechampignons
1 flesje donker bier (300 ml)
300 ml runderfond
2 laurierblaadjes
2 plakken kandijkoek of kruidkoek
eventueel maizena


Verder heb je nodig


Braadpan

Speculaasstoof

Deze speculaasstoof kunt u helemaal voorbereiden op een rustig moment. Als je de stoof een of twee dagen eerder maakt dan heb je nul stress.

Deze speculaasstoof kunt u helemaal voorbereiden op een rustig moment. Als je de stoof een of twee dagen eerder maakt dan heb je nul stress.

Ik heb dit recept gemaakt voor een etentje met vrienden. Ze hebben zich wel 3 x opgeschept. Dus het viel duidelijk in de smaak. Heerlijk met aardappelpuree of een aardappelvariatie zoals duchennes of gegratineerde aardappels. Het kan natuurlijk ook met rijst. Zeker een keer proberen. Mijn man vond het lekkerder dan Belgisch stoofvlees.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep voor de speculaasstoof het vlees droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Bestrooi het vlees met de speculaaskruiden, zout en peper.

Smelt de boter in een stoofpan. Braad het vlees bruin aan. Snijd intussen het spek in reepjes. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet het spek met de ui 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.

Doe het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond langs de rand in de pan. Voeg de laurierblaadjes toe. Verkruimel de ontbijtkoek grof boven de pan. Breng de stoof tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Als je de saus te dun vindt kun je hem aanmaken met maizena.

Lekker met stokbrood of smeuïge aardappelpuree bereid met een flinke klont gezouten roomboter.

Tags, , , ,

Serveertip

Als je dit recept 1 of 2 dagen van te voren maakt wordt het resultaat nog beter, Want de speculaasaroma heeft dan de tijd om zich extra goed te ontwikkelen en samen te smelten met de rest van de ingredienten,

Bron

Delimburger.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top