1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Snel­le coq au vin blanc

Snel­le coq au vin blanc

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g bleekselderij
350 g grote winterpenen
1 ui
8 g verse tijm
75 g gerookte spekreepjes
400 g kip dijfilet
100 ml droge witte wijn
200 ml verse slagroom
800 g aardappelpuree met boter


Verder heb je nodig


Magnetron


Snel­le coq au vin blanc
Snel­le coq au vin blanc

Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
-Snijd de winterpeen in dunne plakjes en snipper de ui.
-Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.
-Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 1 min. op middelhoog vuur.
-Voeg de kip toe en bak in 2 min. rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.
-Voeg de groenten en takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
-Schenk de wijn erbij en voeg na 1 min. de slagroom en kip toe.
-Stoof met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
-Bereid ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
-Garneer de coq au vin met de rest van de tijm en serveer.

Serveertip

Variatietip:
Vervang de tijm door 6 takjes verse dragon (alleen de blaadjes).

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top