Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na

Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na

Door: marcdepester

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2019

Ingrediënten 6 personen


1 kg aubergine
2 tl grof zeezout
16 el zonnebloemolie
850 g tomaten
30 g verse basilicum
250 g mozzarella
70 g geraspte Parmezaanse kaas
4 el traditionele olijfolie
3 eieren (losgeklopt)
30 geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Staafmixer
zeef
braadslee of Ovenschaal (34 x 23 cm)

Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na
Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na
Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na
Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na
Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na
Sop­hia Lo­ren's Par­mi­gi­a­na

In plaats van lasagnebladen worden plakken aubergine als laagjes gebruikt: heerlijk, al die groente! Het lievelingsgerecht van Sophia Loren 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken van minder dan ½ cm. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, leg daar weer een bord op en daarop iets zwaars, zodat het bittere vocht uit het vruchtvlees van de aubergines wordt geperst Spoel de aubergines na minimaal een uur af met koud water en dep ze droog met een schone doek. Wrijf voorzichtig om er zo veel mogelijk vocht uit te krijgen

-Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime Koekenpan en bak 1/4 van de aubergines in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de aubergine.

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Snijd de tomaten in kwarten en verhit ze ca. 5 min. in een pan met dikke bodem op laag vuur totdat ze zacht en waterig worden. Pureer met de staafmixer en duw de saus met de bolle kant van een lepel door een zeef boven een pan. Breng op smaak met zout en 1/3 van de basilicumblaadjes.
-Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
-Doe een paar eetlepels van de saus in een met olie ingevette ovenschaal, maak dan een laagje van de gebakken aubergines, bestrooi ze met 1/3 van de Parmezaanse kaas.
-Maak nog een laagje met plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en 1 el losgeklopte ei. Begin weer van voren af aan, met de saus, aubergines, Parmezaanse kaas, mozzarella, basilicum, 1 el losgeklopt ei en dan nog een keer van voren af aan, zodat je minstens 3 lagen in totaal hebt.
-Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas.

-Zet de schaal 40-45 min. in de oven.

Tags

Serveertip

Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook maken met aubergines die je voor het bakken door ei en bloem haalt. Zo wordt de smaak nog verfijnder; het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Combinatietip:
Je kunt parmigiana ook maken met 500 g aubergines en 500 g courgettes.
Combinatietip:
Lekker met een groene salade.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top