1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Shaks­hu­ka

Shaks­hu­ka

Door: marcdepester

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2019

Ingrediënten 4 personen


3 rode uien
1 el traditionele olijfolie
3 puntpaprika's
400 g tomatenblokjes in tomatensap
4 middelgrote eieren
1 volkorenbrood


Shaks­hu­ka
Shaks­hu­ka

Dit Oosterse gerecht met eieren en pittige tomatensaus kan altijd. Maar dan ook écht altijd: het wordt namelijk zowel als ontbijt, lunch als diner gegeten. Heerlijk om in te dippen met brood.Deze snelle vega-shakshuka staat in 20 minuutjes op tafel !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de uien in ringen en verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 10 min. op laag vuur.
-Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.
-Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
-Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
-Snijd het brood in sneetjes en serveer bij de shakshuka om mee te dopen.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Op vakantie? In een stevige (gietijzeren) pan kun je shakshuka ook op de barbecue maken. Helemaal feest: worstjes erbij, ook van de barbecue. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top