Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Coquilles
  6. Tonijnfilet met coquilles en komkomerballetjes

Tonijnfilet met coquilles en komkomerballetjes

Door: pejejaru

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2019

Ingrediënten 2 personen


250 gram verse tonijn ( mooi slank stuk)
3 coquilles
1/3 komkommer
2 stengel sereh (citroengras)
1 limoen
Klein stukje laos
Klein stukje gember
50 ml sojasaus
100 ml rijstazijn
57 gram bruine suiker
Rucola
Peper en zout
Olijfolie
100 ml witte wijnazijn
2 eetlepels suiker
1 citroenblad
1 citroengras ( gekneusd in stukken).
Snufje laos
Zout peper.
1/2 eetlepel limoenraspt
2 th. Gembernat
E.v.t. 1/3 gesnipperde rode peper


Verder heb je nodig


Bolletjes lepel voor meloen
Folie


Dit gerecht is erg goed voor te bereiden .
Van te voren kun je de tonijn aanschroeien .
Het sausje maken
Komkommer bolletjes in dressing.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dressing voor komkommer : verwarm witte wijnazijn , suiker , citroenblad , citroengras , laos en citroenraspt .
Laat dit even pruttelen op laag pitje
Zeef de dressing en smaak af met peper , zout en e.v.t. gembernat

Schil de komkommer en maak met een bolletjes lepel kleine bolletjes komkommer.
Leg komkommer bolletjes in de dressing en zet in de koeling .
Verhit een beetje olijfolie in een Koekenpan en schroei de lange zijden van de tonijn.
Dit hoeft echt maar heel kort , maar een paar mm ven de tonijn hoeft garen .
Laat de tonijn afkoelen en dek daarna de tonijn af met folie en bewaar 9n de koelkast.

Doe de sojasaus , bruine suiker , en rijstazijn in een pannetje en kook tot de helft in .
Breng de saus op smaak met raspt van citroengras , limoensap ,gember, laos en wat olijfolie .
Zet het sausje apart.
Haal de tonijn uit de koelkast en snij met een scherp mes 3-6 dunne plakken van de tonijn.

Halveer de coquilles en grill deze kort in een grillpan

Opmaak borden : verdeel wat rucola over de borden
Leg hier trapsgewijs de tonijn plakken op
Verdeel de coquilles over de tonijn plakjes.
Schenk wat van de saus over de tonijn en coquilles .
Garneer met enkele zoet zure komkommer bolletjes

Tags,

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top