Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

Door: Keukensloofje47

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2019

Ingrediënten 4 personen


2 struik witlof
5 plakjes deeg voor hartige taart
100 ml halfvolle melk
125 gr boursin roomkaas light met kruiden en knoflook
100 gr hamreepjes/blokjes
1 el paneermeel
125 gr brie light in dunne plakken
1 1/2 el pecannoten in stukjes grof gehakt
3 eieren


Verder heb je nodig


Quichevorm mes, Snijplank pan.

Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten
Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die onder het ei beslag . Ik nam een kleine maat vorm voor 2 personen , dit is te zien op de foto daarvoor deelde ik alles door de helft.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarmde oven voor op 200 graden Halveer de witlofstruikjes en snij de kern weg. Kook ze 3 minuten in water en laat ze dan in een zeef zeer goed uitlekken. Knijp eventueel het resterende vocht eruit en dep ze droog.
Vet een quichevorm in en bedek de bodem met de plakjes deeg. Druk de naden vast op elkaar. Strooi er het paneermeel over.
Leg de gehalveerde witlof struikjes in de vorm met de snijkant naar boven.
Verdeel de brie en de ham reepjes tussen en over de witlof.
Klop de eieren met de melk , boursin en een snuf zout en peper los in een kom en giet dit mengsel over de vulling. Bestrooi met de pecannoten en bak de quiche in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.

Tags, , , ,

Serveertip

Neem een kwart taartpunt en eet er een frisse ijsbergsalade bij, die is aangemaakt met een lichte dressing.

Bron

Zlim Body styling. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top