Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep

Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep

Door: marcdepester

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
1 prei
40 g verse selderij
1 ui
1½ liter kraanwater
3 gedroogde laurierblaadjes
¼ knolselderij
3 rundvleesbouillontabletten
200 g half-om-halfgehakt
50 g vermicelli


Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep
Ex­tra ge­vul­de groen­te­soep

Groentesoep met lekker veel groenten en gehaktballetjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe in een vergiet.
-Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe.
-Haal de blaadjes van de selderij en voeg de stengels toe. Was zorgvuldig. Snijd in stukken.
-Halveer de ui.
-Breng in een ruime pan met het water met de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
-Schil de knolselderij en snijd de peen en knolselderij in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise).
-Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
- Maak een theedoek nat, wring uit en leg in een vergiet.
-Zet deze op een ruime pan om de bouillon op te vangen.
-Schenk de bouillon met de groenten door de vergiet, de groenten worden niet gebruikt. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en eventueel zout.
-Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er met natte handen balletjes van. Doe bij de soep.
-Voeg de kleingesneden groenten en vermicelli toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar en balletjes gaar zijn.
-Snijd de selderijblaadjes fijn en voeg toe.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top