Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes

Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes

Door: marcdepester

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2019

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote eieren
90 g kruidenpasta soto ajam
350 ml krachtbouillon kip
1¼ liter kraanwater
300 g kipfiletblokjes
200 g verse peultjes
300 g diepvries tuinerwten
600 g 1 minuut witte rijst
125 g taugé


Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes
Snel­le so­to met kip, rijst en peul­tjes

Typisch Indonesische soep met heel veel extra's.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
-Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en 1.2 liter water in een soeppan aan de kook.
-Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur.
-Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.

Tags

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met partjes limoen.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top