Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi

Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi

Door: marcdepester

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g half-om-halfgehakt
2 el sambal badjak
1 middelgroot ei
6 el ketjap manis
4 el arachideolie
250 g egg noodles
1 teen knoflook
800 g verse oosterse wokgroenten


Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi
Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met snel­le ba­mi

Bami + ballen: in een kwartier kun je aan tafel!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe het gehakt in een kom en meng de helft van de sambal, het ei en " ketjap door. Draai er 3 balletjes per persoon van.
-Verhit de helft van de olie in een Koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
-Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
-Verhit de rest van de olie in een wok en voeg eerst de knoflook en vervolgens de wokgroente, de rest van de sambal en ketjap toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.
-Giet de noedels af en doe ze bij de groenten in de wok. Schep om en serveer met de gehaktballetjes.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top