Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zeebaars zacht gebakken met room , dragon spek en gekonfijte aardappeltjes

Zeebaars zacht gebakken met room , dragon spek en gekonfijte aardappeltjes

Door: pejejaru

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 rosevalaardappelen
Druivenpitolie
1 teen knoflook
4 dl. slagroom
8 blaadjes dragon fijngesneden
Zout en vers gemalen peper.
4 porties zeebaars a 50 gram
Boter
Olijfolie
8 dunne plakjes spek
Citroensap
Visbouillon


Verder heb je nodig


Diepe borden
Pan met dikke bodem


Super lekker gerecht.
dit gerecht doet het ook goed als tussengerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van 3 mm
Verwarm de Druivenpitolie met de gepelde knoflook in een pan met dikke bodem.
En konfijt de aardappetjs hierin.

Klop de room op met de dragon ,zout en peper en zet hem in de koeling

Kerf het vel van de vis in .( voor het opkrullen tegen te gaan).
Peper en zout de vis.
Verhit de boter met olijfolie in een grote Koekenpan en bak de vis hierin op de huidkant gaar en krokant.
Neem de vis uit de pan .
Bak de plakjes spek kort op in de bakboter en neem ze eruit.
Blus de bakboter met wat citroensap en enkele lepels visbouillon.

Serveren :
Dresseer de aardappelschijfjes 0p de voorverwarmde diepe borden.
Leg de vis erop met daarop de plakjes spek.
Schep op elk portie vis wat bakjus en een mooie quenelle dragon room.

Tags, ,

Serveertip

Gooi de bakboter nooit weg , maar gebruik deze als jus
Daar zitten de smaakstoffen in .

Bron

Hans van wolde



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top