1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Rendangpasteitjes

Rendangpasteitjes

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2018

Ingrediënten 4 personen


2 uien
1 middelgroot ei
500 g ribrunderlappen
1 el zonnebloemolie
100 g boemboe rendang vlees (bakje)
100 ml water
200 ml kokosmelk
8 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)


Rendangpasteitjes
Rendangpasteitjes

Weer eens iets anders dan een saucijzen broodje. Het duurt wel iets langer maar dat komt door de lange stooftijd van het vlees.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de boemboe zelf te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en klop het ei los.
2. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm.
3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.
4. Voeg de boemboe toe en bak 2 min.
5. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe.
6. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.
7. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
8. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond.
9. Verdeel de rendang over 4 plakjes.
10. Houd een halve cm van de rand vrij.
11. Bestrijk de randen met de helft van het ei.
12. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.
13. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen.
14. Bak ca. 25 min. in de oven.

Tags,

Serveertip

Bewaar de rest van de rendang tot de volgende dag. Lekker met rijst en boontjes.

Bron

Tante Lenny



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top