1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Bacon Whiskey Gehaktballetjes

Bacon Whiskey Gehaktballetjes

Door: Keukensloofje47

  • Wereld, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2018

Ingrediënten 6 personen


Voor de gehaktballetjes:
150 gr gerookte spekblokjes
1 ui - gepeld en gehalveerd
1 teentje knoflook - gepeld
400 gr rundergehakt
1 ei
50 gr paneermeel
1 el verse peterselie - fijngehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
Voor de bbq-saus:
125 ml barbecuesaus ( Ik nam de Black Jack smokey bbq
2 el whiskey
2 el donkerbruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Hakmolentje of Keukenmachine. snijplank, en mes kommen pan

Bacon Whiskey Gehaktballetjes
Bacon Whiskey  Gehaktballetjes
Bacon Whiskey Gehaktballetjes
Bacon Whiskey  Gehaktballetjes
Bacon Whiskey Gehaktballetjes
Bacon Whiskey  Gehaktballetjes
Bacon Whiskey Gehaktballetjes

Rundergehakt met het bacongehakt en ingrediënten gemengd

Rundergehakt met het bacongehakt en ingrediënten gemengd
Bacon Whiskey Gehaktballetjes
Bacon Whiskey  Gehaktballetjes

 Vandaag zag ik haar filmpje en tijdens het kijken ..... was het watertanden geblazen. Deze balletjes MOET ik gewoon maken voor de jaarwisseling .. ze lijken me zááálig.Tja en aangezien we dit jaar de jaarwisseling bij onze beste vrienden vieren, maak ik ze maandagochtend  a.s maar op voorhand en neem ze als verrassing mee. Dus... eigen foto volgt.Koud of warm.... lekker!!










 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de spekblokjes samen met de ui en knoflook in de kom van een foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot fijn gehakt.
2.Doe het rundergehakt in een kom en voeg hier het ei, paneermeel, verse peterselie, gerookt paprikapoeder en cayennepeper aan toe. Doe ook het spekgehakt in de kom.
3.Kneed met je handen alle ingrediënten goed door elkaar en vorm kleine balletjes van het gehakt.
4.Roer voor de barbecuesaus alle ingrediënten door elkaar.
5.Verhit een droge Koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
6.Schenk de barbecuesaus in de pan zodra de balletjes bruin zijn en schud de pan even goed zodat de saus verdeeld wordt over alle gehaktballetjes.
7.Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in de barbecuesaus in 20 minuten gaar.
8.Serveer de balletjes warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.


Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Je hoeft geen dure whiskey te gebruiken in dit recept. Bij Gall en Gall koop je van die kleine flesjes . Deze zijn uitermate geschikt om bij het koken te gebruiken.
Gebruik geen zout, peper en zeker geen vetstof in dit recept. Bak de balletje in een anti aanbak pan.

Bron

Ohmyfoodness



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top