Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Bladerdeegpakketje met gerookte zalm , prei en tomatentulpjes

Bladerdeegpakketje met gerookte zalm , prei en tomatentulpjes

Door: Keukensloofje47

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2018

Ingrediënten 4 personen


200 gr Noorse zalm in hele kleine stukjes gesneden
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
1 prei schoon in fijne ringetjes gesneden
100 gr crème fraîche
50 gr verse kruiden roomkaas
2 eieren 1 granaatappel
30 gr kappertjes uitgelekt
zout en peper


Verder heb je nodig


Bakplaat, bakpapier
kwastje mes, snijplank

Bladerdeegpakketje met gerookte zalm , prei en tomatentulpjes

Zó lekker

Zó lekker

We aten dit gerechtje het eerst bij de schoonouders van onze dochter. Elk jaar geven we elkaar op onze verjaardag in plaats van een cadeau een etentje  en maken er een knetter gezellige culinaire avond van. Dit gerechtje is helemaal op voorhand te bereiden. Zowel de tulpjes , als de zalm pakketjes. Deze laatste schuif je 20 minuten voor gebruik in de oven. Werk het bordje af met wat granaatappelpitjes en 3 tulpjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden . Meng de crème fraîche , kruiden roomkaas, kappertjes en gewassen en uitgelekte prei in een grote kom. Voeg de zalmsnippers met 1 ei toe aan het preimengsel. Breng dit mengsel op smaak met peper en een snufje zout. en meng alles goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de4 vellen bladerdeeg erop. Vul elk plakje met het preizalmmengsel. Vouw dan de 4 hoekjes losjes naar elkaar toe. Steek een hartje, ster, of wat dan ook uit , uit het vijfde bladerdeeg velletje en leg dat op het envelopje. Kluts het tweede ei en bestrijk er de pakketjes mee.
Bak de pakketjes af voor 20 minuten in het midden van de oven.
TOMATENTULPJES

1 bakje bieslook, 200 gr zuivelspread naturel, kerstomaatjes satéprikkers
Snij 1/4 deel van het bakje bieslook fijn en meng dat met de naturel zuivelspread.
Snijd de tomaten kruiselings in tot iets onder het midden.
Schep met een theelepeltje zoveel mogelijk zaadjes weg. Vul een spuitzakje met fijn mondje met het roomkaasmengsel en spuit de tomaatjes vol.
Steek in elk gaatje aan de onderkant een bieslookstengeltje.
Ook deze tomatentulpjes zijn een dag of uren tevoren te maken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Prik met een satéprikker in de onderkant een gaatje en steek er een bieslook stengeltje in.

Tags, , , ,

Serveertip

Leg de tomaatjes ( als je het als vegetarisch hapje wilt serveren) in de vorm van een bosje tulpen en bindt het bosje vast met een spriet bieslook.

Bron

Uit een boekje van Albert heijn en Lidl Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top