1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktslof met koekkruiden

Gehaktslof met koekkruiden

Door: anneke99

  • Nederlands, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2018

Ingrediënten 6 personen


2 teentjes knoflook
2 uien
1 winterwortel
1 paprika
1 kleine courgette
1 plakje ontbijtkoek
vloeibare margarine
400 gr. rundergehakt
1 eetl. tomatenpuree
zout/peper
2 tl. speculaaskruiden
1 ei
500 gr.bloem
3 dl. water
1 eetl. olijfolie


Verder heb je nodig


Hapjespan, oven,


Deze strudel maak ik ieder jaar rond sinterklaas wel een keertje. De combinatie tussen hartig en zoet is een fijne smaakbeleving en is een aanvulling op een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook en uien. Maak de wortel, courgette en paprika schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de koek in stukjes. Verhit de vloeibare margarine en bak het gehakt rul. Voeg de groenten en tomatenpuree toe en bak even mee. Breng op smaak met zout, peper en koekkruiden. Voeg de ontbijtkoek toe en eventueel een beetje water.
Verwarm de oven voor op 200 gr C. Kneed de bloem met wat zout, het gist het water en de olie tot een deeg. Rol uit tot een lap van 30 x 40 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het deeg. Maak met een mes schuine inkepingen aan de lange kanten ( tot aan de vulling) Vouw het deeg als een vlecht over het gehaktmengsel heen en plak het eventueel vast met water. Bestrijk het met ei. Bak de slof in ca 20 minuten goudbruin en gaar midden in de oven.

Tags,

Bron

Life & cooking



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke99
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top