1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Broccoli
  5. CLAFOUTIS MET RUNDVLEES, KERSTOMATEN EN BROCCOLI

CLAFOUTIS MET RUNDVLEES, KERSTOMATEN EN BROCCOLI

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2018

Ingrediënten 4 personen


250 g broccoli
250 g kerstomaten
1 sjalot
250 g gehakt rundvlees
1 soeplepel olijfolie
peper van de molen
4 eieren
1 Knorr Bouillonketeltje groente
20 cl room
2 soeplepels maïzena
5 cl melk
50 g geraspte parmezaankaas


CLAFOUTIS MET RUNDVLEES, KERSTOMATEN EN BROCCOLI
CLAFOUTIS MET RUNDVLEES, KERSTOMATEN EN BROCCOLI

Heerlijke ovenschotel uit de franse keuken die we lauw of warm serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-De oven op 160° voorverwarmen.
-Was de groenten.
-Verdeel de broccoli in kleine boeketten, maak de sjalot schoon en snij hem fijn.
-Maak 12 balletjes van het rundvlees, voeg een beetje zout en peper toe en leg ze opzij.
-Sauteer de broccoli en de sjalot gedurende 10 minuten met 1 soeplepel olijfolie en 20 cl water in een antikleefpan.
-Voeg de kerstomaten en de balletjes rundvlees toe wanneer het sap geabsorbeerd is en laat gedurende 2 minuten koken.
-Kruid met peper van de molen.
-Roer de eieren dooreen met een vork.
-Los het Knorr groentebouillonketeltje op in een kleine kookpot met de room.
-Leng de Maïzena aan in 5 cl melk en voeg samen met de parmezaankaas toe.
-Voeg toe aan de eieren en roer krachtig door elkaar. Kruid met peper.
-Leg de groenten en de vleesballetjes in een ovenschaal die u vooraf beboterd heeft.
-Giet het clafoutismengsel erop maar vul de ovenschaal tot 3/4 zodat de clafoutis tijdens het bakken niet over de rand zou uitsteken.
-Bak 30 minuten in de oven.

Bron

Solo open kitchen-knorr



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top