1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hutsepot met gerookte vis

Hutsepot met gerookte vis

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2018

Ingrediënten 4 personen


350 g gerookte vis (makreel, heilbot, zalm, ...)
100 g spek
100 ml groentebouillon
250 g knolselder
4 rapen
4 wortelen
1 pastinaak
1 handvol spruiten
10 grote vastkokende aardappelen
50 g boter
1 scheutje droge witte wijn
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
boter
gekneusde zwarte peper - zout


Hutsepot met gerookte vis
Hutsepot met gerookte vis

Hartig Vlaams stoofpotje van lekkere groenten en gerookte vis 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160 °C.
-Schil de knolselder, wortelen, pastinaak, rapen en de aardappelen en snijd ze in blokjes en laat de groenten stoven in wat boter.
-Voeg de spruitjes, het spek, tijm en laurier toe.
-Stoof goed aan en kruid met gekneusde zwarte peper en zout.
-Blus met de bouillon en een scheutje witte wijn.
-Doe een deksel op de stoofpot en laat 45 minuten tot 1 uur zachtjes stoven in de voorverwarmde oven, tot de groenten gaar zijn.
-Roer af en toe zodat alle groenten goed bedekt zijn met het stoofvocht. Voeg eventueel wat groentebouillon toe als er te weinig stoofvocht is.

WERK AF:

Haal uit de oven en voeg de gerookte stukjes vis toe. Dek de stoofpot weer af en laat 2 minuten rusten. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Verdeel de hutsepot over de borden.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top