1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Garnalen
  5. Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie

Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2018

Ingrediënten 4 personen


8 verse of diepgevroren artisjok harten
2 uien
1 bloemige aardappel
1 klontje boter
1 blaadje laurier
1 teentje look
2 l kippenbouillon
200 gr grijze garnalen
4 el truffelolie



Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie
Soepje van artisjok met grijze garnalen en truffelolie

Hartige, lekkere soep die makkelijk te bereiden is .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de artisjokken ontdooien en snij ze in blokjes, net als de uien en de geschilde aardappel.

-Stoof alles aan in een klontje boter.
-Voeg er de laurier en de knoflook aan toe.
-Overgiet de groenten met de kippenbouillon, kruid met peper en zout en laat dit een halfuurtje doorkoken.
-Haal het laurierblaadje er weer uit (anders krijg je van die harde stukjes laurier in je mond en dat is niet aangenaam).

-Mix de soep fijn en kruid eventueel nog bij naar smaak. Serveer er per persoon 50 g grijze garnalen en een eetlepel truffelolie bij als garnituur.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top