No-bake Mojitocheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2018
  • No-bake Mojitocheesecake

    No-bake Mojitocheesecake

    No-bake Mojitocheesecake

Deze mojito cheesecake moet je echt proberen in de zomer, zo ontzettend fris en zo heerlijk. Bijvoorbeeld als alternatief voor een ijsje na de barbecue. Elk mojito liefhebbend persoon likt zijn vingers af bij deze cheesecake.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de bodem:
250 g gemberkoekjes
75 g boter

Voor het cheesecakebeslag:
100 ml slagroom
2 takjes verse munt
600 g mon chou
100 g poedersuiker
50 ml rum
2 zakjes Klop-Fix

Voor de munt-limoenroom:
250 ml slagroom
2 takjes munt
rasp van 1 limoen
50 g poedersuiker
125 g mascarpone
½ zakje Klop-Fix
ter decoratie
gemberkoekjes, verkruimeld
partjes limoen
verse muntblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (Ø20 cm), bakpapier, foodprocessor

Bereidingswijze

Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.

Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.

Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.

Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.

Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op. Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.

Bron

Boek Cheesecake van Sabine Koning

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten