Thais soepje met visballetjes

  • Thais, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2018
  • Thais soepje met visballetjes

    Thais soepje met visballetjes

    Thais soepje met visballetjes

Lekkere maaltijdsoep die we serveren als hoofdgerecht of als voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

voor de visballetjes:
300 g witte visfilet, rauw
1 teentje look
2 tl vissaus
1 kafirblaadje

voor de soep:
600 ml visbouillon
3 cm gember
2 stengels citroengras
2 teentjes look
2 kafirblaadjes
1 rood pepertje
1 limoen, het sap
1 lente-ui
400 ml kokosmelk
2 tl rode currypasta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de visballetjes:
- Maak een pasta van de gemalen visfilet, kruid met een geperste knoflook, 2 el gehakte koriander, vissaus, het fijngesneden kafirblaadje en peper. Maak er balletjes van ter grootte van een tafeltennisballetje.

Maak nu de soep:
-Haal de blaadjes van de koriander en voeg de steeltjes, de lente-ui, de fijngesneden gember, de look, het pepertje en het citroengras toe aan de bouillon en laat 15 min. koken.
-Haal de koriandersteeltjes uit de bouillon en voeg er de kokosmelk, de rode currypasta, kafirblaadjes en visballetjes aan toe. Breng terug aan de kook en laat 5 min. koken.

WERK AF:

Haal van het vuur en voeg er net voor het serveren nog wat gehakte koriander en sap van limoen aan toe.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten