Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vietnamese keuken
  5. Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham

Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham

Door: wilmiewillemse

  • Vietnamees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2018

Ingrediënten 4 personen


Voor de loempia's (Goi Cuon)
- 12 rijstvellen (Toko)
- 100 gram gemengde sla
- ½ komkommer in dunne reepjes
- ½ winterwortel in dunne reepjes
- 36 gekookte garnalen (3 per loempia, je kunt er ook 2 per loempia in doen dan heb je er 24 nodig)
- 100 gram rijstnoedels
- 1 el sesamolie
- 12 blaadjes munt
- 12 kleine takjes koriander

Voor de dipsaus (Nuoc Cham)
- 50 ml limoensap (+/- 2 limoentjes)
- 25 ml vissaus
- 25 gr kristalsuiker
- 50 ml water
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper


Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham
Vietnamese rijstvelloempia's Goi Cuon met Nuoc Cham

Mijn dochter heeft een aantal weken in Vietnam tussen de plaatselijke bevolking doorgebracht en daar heeft ze (en passant) een aantal heerlijke gerechten leren klaarmaken. Een soort privé kookles dus
Toen ze weer thuis was heeft ze, voor ons, een avondje Vietnamees gekookt en natuurlijk kreeg ik de recepten mee
Het is een beetje met wat ze nog in haar geheugen had en aangevuld met een beetje van Internet en natuurlijk aangepast met wat hier aan ingrediënten verkrijgbaar is.
Goi Cuon is een soort loempia dat je niet hoeft te bakken maar wat zo gegeten kan worden en Nuoc Cham is de (dip)saus die er standaard bij hoort. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dipsaus:
- Pers de limoenen uit en doe het in een schaaltje.
- Voeg vissaus, suiker en water toe en roer alles goed door zodat de suiker oplost.
- Snij de peper in dunne (halve) ringetjes en hak de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de rest van de saus. Roer nog een paar keer goed door zodat de suiker helemaal opgelost is.

Loempia's
- Wel de noedels in een kom heet water, roer ze goed door elkaar zodat ze niet aan elkaar vast plakken. Spoel ze na een paar minuten af met koud water en laat ze goed uitlekken. Doe de sesamolie erdoor en meng die er goed doorheen. (kijk voor de gebruiksaanwijzing eventueel ook op het pakje want het kan nog weleens verschillen)
- Snij de wortel en komkommer in dunne reepjes.
- Zet alles in bakjes en schaaltjes rondom je werkvlak (zie foto) want dat werkt het makkelijkste.
- Leg een rijstvel in het midden van je werkblad, maak het nat (die van mij moesten met een vochtige theedoek natgemaakt worden maar volg hiervoor het beste de gebruiksaanwijzing van het pak dat je gekocht hebt).
- Vul het vervolgens met sla, noedels, wortel, komkommer, munt, koriander en garnalen.
- Schuif alles naar de onderste helft, rol het kleine onderste flapje over de vulling, vervolgens klap je de zijkanten naar binnen en rol je daarna de loempia verder op. (zie foto's).
- Je kunt de loempia's totdat je ze serveert in de koelkast zetten.
- Serveer de dipsaus erbij.

Tags, , , , , , , , ,

Bron

Mijn dochter (Ik heb het zelf ook weer een beetje aangepast toen ik het zelf gemaakt heb)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top