Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Europese keuken
  5. Lychee gerookt in Macha thee en Champagne Rose Spoom.

Lychee gerookt in Macha thee en Champagne Rose Spoom.

Door: bert051

  • Europees Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-12-2018

Ingrediënten 4 personen


Voorbereiden.
4 st verse lychees.
4 el macha thee poeder
Lychee Spoom
0,5 blik Lychees (565 gr netto)
25 gr suiker
10 ml citroensap
3 dl Champagne rose.
Presenteren.
5 cm gember
0,1 bk shiso green cress.
Maldon zout.


Tags

Lychee gerookt in Macha thee en Champagne Rose Spoom.
Lychee gerookt in Macha thee en Champagne Rose Spoom.

Een rustpauze in een 8 gangen menu. De gerookte lychee vond ik op de website van Herbivarious, en daarbij heb ik een lychee spoom gemaakt met rose champagne. Een geslaagde combinatie!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden.
1. Schil de gember en rasp fijn.
2. Pel de lychees voorzichtig en deel ze in de helft. Verwijder de pit.
3. Leg 3 el macha thee poeder in de rook pan. Leg de halve lychees op een rekje in de rookpan. Sluit de pan en zet op een laag vuur.
4. Check na 5 minuten of er rook ontstaat, verhoog anders het vuur.
5. Laat de lychees gedurende 10 minuten in de rook.
6. Maak van 1 el macha thee poeder thee in een kopje kokend water. Laat een paar minuten staan en koel af.
Lychee ijs.
7. Giet de lychees af. Pureer in een mengbeker de lychees.
8. Verwarm in een pan 50 cl water met de suiker tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen
9. Roer de suikersiroop met de citroensap door de lycheepuree.
10. Giet het mengsel in een bak en zet in de vriezer. Roer elk uur door met een vork tot het bevroren is.
Presenteren.
11. Neem het lychee ijs tijdig uit de vriezer.
12. Schep een bolletje sorbet in de champagne glazen.
13. Schenk de champagne rose erover.
14. Leg 2 halve lychees op een amuse lepel. Druppel er wat macha thee over en strooi er wat geraspte gember op
15. Garneer met wat blaadjes shisho cress en een klein beetje maldon zout.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top